Verdens første hotel?

Er vel umuligt at svare på, da det må være opfundet samtidig med lerhytterne.

Går vi lidt længere frem i historien kan ordet Hotel føres tilbage til det franske hostel eller fra det latinske: hospitale gæstfri eller gæsteværelse. Den gang var det dog kun forbeholdt overklassen at bo på hotel i byerne. I dag er et hotel i København heldigvis for alle.

Et hotel  i dag kan bedre sammenlignes med begreber som herberg, beværtning og gæstgiveri. Her kan gæster mod betaling overnatte i et værelse i en eller flere nætter og købe ydelser og tjenester som f.eks. morgenmad, skopudsning, tøjrensning mv.

Hotellets forgænger er kroen, der går langt tilbage i tiden, hvor man med illustrationer gjorde reklame for sig selv. Siden kom jernbanehoteller landet over i takt med togets fremmarch. I sær i USA så missionshoteller også dagens lys, og her blev sprutten erstattet af en bibel i bordskuffen.

Men hvis man skal skære ind til benet er den grundlæggende ydelse ved hoteldrift et værelse med en seng. Hertil kommer stol, bord,  toilet og bad. Resten af ydelserne kan man  tilkøbe sig i form af  elektronisk udstyr som telefon, radio, TV, Internet-adgang mv. De fleste hoteller i dag har dog dette på værelserne som standardudstyr.

Dette indlæg blev udgivet i Arkiv og tagget , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.